Pædiatri er i Danmark et selvstændigt speciale, der dækkeralle fagområder. Det er dog muligt at subspecialisere sig i et enkelt fagområde og opnå anerkendelse som fagområdespecialist/ekspert inden for et veldefineret fagområde.

Anerkendelse som fagområdespecialist kan opnås efter gennemgang af i alt 3 års prospektivt planlagt uddannelsesforløb. Der skal søges om godkendelse af uddannelsesforløbet i Uddannelsesudvalget senest 6 mdr. efter påbegyndelse af dette. Se information om fagområdeuddannelsen nedenfor.

Det er et internt anliggende inden for DPS at formulere fagområdeuddannelser, da Sundhedsstyrelsen ikke ønsket at blive involveret i autorisation af fagområdeseksperter. Fagområder og fagområdeuddannelser kan godkendes af LægeVidenskabelige Selskaber (LVS).
Følgende fagområder er defineret inden for pædiatrien: akut og intensiv pædiatri; astma og allergologi; pulmonologi: endokrinologi; gastroenterologi; hepatologi og ernæring; hæmæatologi og onkologi; infektionspædiatri; børnekardiologi; metaboliske lidelser; neonatologi; neurologi; rheumatologi og socialpædiatri.

Generel information om fagområdeuddannelse inkl. ansøgning

Fagområdeeksperter

Områdespecifikke krav til fagområdeuddannelse

     

Godkendte standardforløb

 

Kontakt DPS

Skriv til formanden for Dansk Pædiatrisk Selskab på

Vedrørende møder, kurser o.l.: Skriv til selskabets videnskabelige sekretær på

 

Vil du have nyhederne direkte i din mailbox

Kalender

10-01-19

Temadag vedr. ungdomsmedicin

31-01-19

Danish Dysmorphology Meeting

01-03-19

Medicin til børn og unge

18-03-19

Neonatal Brain Ultrasound

19-03-19

Neonatal Ultrasound Course